Welcome back!
Blijf op de hoogte en volg Eline
11 April 2015 | Puerto Rico, San Juan
Omdat iedereen zo ontzettend geinteresseerd is, en ik geen zin heb om elke keer hetzelfde te vertellen heb ik toch mssr besloten om weer een blog bij te houden. Nu kan ik in één keer mn verhaal uitgebreid doen en is het voor iedereen toegankelijk. Laat ik beginnen bij het begin :)
Maandagmorgen vroeg heeft papa me opgehaald en samen met Roos naar schiphol gebracht. Onderweg had ik een vriendinnetje gecontact met de vraag of ze toevallig aan het werk was. Dat was het geval dus zij heeft in haar pauze alvast mn koffers gewogen omdat ik toch wel bang was dat deze iets te zwaar zouden zijn. Ik mocht 1 stuk ruimbagage á 23 kg en 1 handbagage á 18 kg en nog een handtas. Mn koffer bleek 25,2 kg. Ze zei dat bij de airline waar zij voor werkt ze tot 25,5 gratis door mogen laten gaan, maar dat amerikaanse airlines vaak veel strenger zijn. Met enigszins geknepen billen stond ik in de rij voor check-in en zag daar tot mn grote opluchting een andere vriendin achter de balie, ik had geluk! Verder ging alles prima. Tot mijn verbazing was er helemaal geen tassencontrole waar je normaal je gevulde flesje water af moet staan, dus deze had ik weer gevuld bij de toilet vlakbij de gate. Helaas bleek toen de tassencontrole direct bij de gate te zijn, dus moest ik m alsnog weggooien.
In het vliegtuig zat ik op de allerachterste rij aan het raam. De stoel in het midden was vrij en bij het pad zat een superaardige nederlanse vrouw. Ik had wat tips voor een jetlag gelezen en één daarvan was dat je meteen je horloge op de tijd van het land van aankomst moest zetten. Dat is inderdaad heel fijn, alleen.. betekende dat dat het 24.00 snachts was in amerikaanse tijd, terwijl in nederland de zon al volop scheen, daardoor ben je alsnog uit je ritme.. Heb niet echt geslapen tijdens mn vlucht, voornamelijk gelezen en muziek geluisterd. Op mn overstap in New York stonden we voor de aangename verrassing van een suuuuuuuper lange rij voor de douane, al met al duurde het 45 minuten, ik had wel verwacht dat ik mn koffer direct op de bagageband zou vinden. Helaas bleek niets minder waar, daar heb ik ook nog zeker een uur staan wachten. Uiteindelijk moest ik zelfs haast maken voor mn volgende vlucht. Ik heb nog net kunnen roken en toiletteren, helaas zatbeten en drinken kopen er niet in, en dat terwijl ik zo ontzettend veel dorst had van de airco in hrt vliegtuig. Mn tweede vlucht duurde 3 uur, toen was ik het toch wel goed zat, ik was moe, wist niet meer hoe ik moest zitten of wat ik moest doen. Eenmaal in Fort Lauderdale had ik direct het hotel gebeld zodat ik opgehaald zou worden door de gratis shuttle.
Ik ben nog vergeten te zeggen dat ik de vrijdag voor mn vertrek tot de vervelende ontdekking kwam dat mijn creditcard geblokkeerd was, laat dit nu het enige geaccepteerde betaalmiddel zijn in de Verenigde Staten. dit heeft voor vervelende situaties gezorgd maar uiteindelijk is alles goedgekomen en na veel over en weer gemail met de bank hebben ze de blokkade eraf gehaald.
Ik was dinsdag natuurlijk al erg vroeg wakker door de spanning en de jetlag, helaas liet de taxi even op zich wachten, hierdoor was ik om half 10 bij het schip. Achteraf bleek dit net te laat te zijn, het nieuwe personeel was om 9 uur aan boord gegaan en ik moest nu wachten tot alle gasten eraf waren en het schip geklaard was door de lokale autoriteiten. Uiteindelijk waren ze mij ook nog vergeten te roepen, dus toen pas Darryl belde met de vraag waar ik bleef mocht ik door. Het was natuurlijk heerlijk om mn moppie weer te zien. Helaas had hij niet veel tijd want hij zat nog op wacht tot 12 uur. Ik heb tot die tijd mn koffer uitgepakt. Darryl heeft elke dag van 6 uur sochtends tot 12 uur smiddags wacht, daarna heeft hij een uur lunchpauze en moet hij nog onderhoudswerkzaamheden doen van 1 tot 5. We hebben de eerste middag samen geluncht in de OB, de officieren bar. 's avonds hebben we samen gegeten in het buffetrestaurant Lido, waar officieren alleen in hun nette pak mogen komen, en hebben we een drankje gedaan in de OB. Doordat Darryl elke morgrn om 5.30 opstaat gaan we meestal 'vroeg' naar bed. Ik slaap meestsl toch ook niet meer nadat Darryl de deur uit is.
Er zijn nog twee Nederlandse meiden hier 'vriend aan boord'. Inge, zij is de vriendin van Robine (ook 4e engineer net als Darryl), en Martine, de vriendin van Symen (1e officier). Zij zijn beide net als ik ook in Fort Lauderdale aan boord gekomen. Martine blijft 3 weken, en Inge blijft 6 weken.
De eerste twee dagen waren zeedagen. Deze ben ik vooral doorgekomen met lezen in de zon, rondjes lopen om het deck, in de fitness etc.
Gister was de eerste haven, San Juan (Puerto Rico), daar lagen we van 13.00 tot 23.00. Doordat Darryl overdag altijd werkt kan hij alleen van boord als we savonds in een haven liggen. Gistermiddag ben ik eerst samen met Martine de wal op gegaan. We hebbe even wat boodschapjes gedaan, rustig gezeten bij starbucks en uitgebreid gebruik gemaskt van gratis internet, en een rondje gelopen door de stad. Zij was er al vaker geweest dus ze wist prima de weg. 's avonds zijn we met zn 7en op pad gegaan. Martine en Symen, Darryl en ik, Inge (Robine werkt nachtdienst dus die kon niet mee), Dolf (safety officer) en John, een britse collega van Darryl. Martine wist een leuke bar met meer dwn 100 verschillende soorten bier, daar hebben we eerst lekker een drankje gedaan. Het plan was om daar ook ee hapje te eten maar het bleek vooral gericht op bier, en niet ingericht als restaurant. Omdat het ondertussen zachtjes regende en iedereen toch wel trek had hebben we genoege genomen met een restaurantje aan de overkant wat achteraf totaal geen slechte keus leek. De hele avond was happy hour, wat betekende mojito's voor 5$, dus daar hebben we uitegebreid gebruik van gemaakt. Ook het eten was ontzettend lekker en veel. En warm dat het is, we liepen savonds weer terug naar het schip, met mn lange broek en tshirt had ik het echt bloedheet!
Vandaag zijn we in Sint-Maarten. Ik heb mezelf opgegeven als escort van een tour. Dit heb ik ook wel gedaan toen ik op de Eurodsm was. Ik ga mee namens Holland America om de excursie te beoordelen. Ik ga zeilen hier, ik heb er onzettend veel zin in! Moet nu gaan schatjes, over een half uurtje moet ik klaar staan.
Tot de volgende update, xxxx
12 April 2015 - 10:21
Moek:
Fantastisch mop! Leuk om te lezen! -
12 April 2015 - 12:26
Erik:
Tjonge wat gaaf weer allemaal..
Poepie jaloers op je lief.
Leuk dat je mee kan als toetser op excursie s.
Heb je een goede band met de staff.
Dan lukt t prima denk ik.
Veel plezier daar.en onthoud alles wat je meemaakt.
Kus van je pa -
13 April 2015 - 17:20
Je Enige Maar Liefste Zusje <3:
T ziet er naar uit dat je t emorm naar je zin hebt!
Dingen die je nog moet doen de komende weken:
-met mij appen
-met mij bellen
-met mij skypen
-vertellen hoe veel je van me houd aan je nieuwe vriendinnen
-mij vertellen hoe je nieuwe vriendinnen zijn
-aan mij denken
-van mij houden