Tropisch! - Reisverslag uit Charlotte Amalie, Amerikaanse maagdeneilanden van Eline Vreeker - WaarBenJij.nu Tropisch! - Reisverslag uit Charlotte Amalie, Amerikaanse maagdeneilanden van Eline Vreeker - WaarBenJij.nu

Tropisch!

Blijf op de hoogte en volg Eline

16 April 2015 | Amerikaanse maagdeneilanden, Charlotte Amalie

Hi trouwe lezers,

Het is weer tijd voor een nieuw verhaaltje, want jullie zijn vast allemaal reuze benieuwd hoe het zeilen me is vergaan. Nou, niets is minder waar, ik kwam gehaast aan op de pier en toen bleek dat ze de tour vervroegd hadden en dat ik m dus gemist had. De enorme teleurstelling was waarschijnlijk van ver af te zien dus werd me een andere tour aangeboden, varen op een catamaran met de mogelijkheid om te snorkelen of op een strandje te liggen. Ik was niet bepaald blij met de vervanging maar heb het toch maar aangenomen omdat ik al in vol ornaat klaar stond om weg te gaan en toch niks beters te doen had.

Ik kan jullie vertellen, het was GE-WEL-DIG! Heerlijk onbevangen vertrokken we met 20 gasten op een catamaran die normaal plaats bied voor 60 personen. Meteen ging overal de kleding uit en bleef zwemkleding over en vloog de zonnebrand me om de oren. Er was gezellige muziek, tof personeel en voldoende te drinken. Na een uurtje werd de catamaran stilgelegd vlakbij een strandje, vanaf daar kon je snorkelen of naar het strandje zwemmen. Er was niet veel bijzonders te zien in de onderwaterwereld maar gewoon de hele sfeer was perfect. Weer een uur later vertrokken we weer richting de boot. Pas na het snorkelen werd er alcohol geschonken. Meerdere glazen rum punch en champagne vonden hun weg naar mijn mond. Het was een eenvoudige maar heerlijke dag. Het enige nadeel, ik was volleeeeedig verbrand aan het einde van de dag. Ik had er niet aan gedacht om mijn gezicht in te smeren en mijn schouders vonden eenmalig factor 20 ook niet voldoende..

We hadden eerst bedacht om naar een Indiaas restaurant te gaan die avond op Sint-Maarten, maar Darryl wilde zich toch liever gemakkelijk bij zijn collega's voegen dus zijn we naar de Greenhouse Bar geweest. Relatief dichtbij het schip, en uitvalsbasis voor alle personeelsleden van de Maasdam. Ook daar vloeide de cocktails weer rijkelijk en het eten was onzettend lekker. Voor personeel hanteren ze altijd een 1=2 regel. Dus wat voor drinken je ook besteld, je krijgt er altijd twee van. Wat is dat toch met die cocktails. Thuis wil ik er nooit iets van weten, en nu lijken we onlosmakelijk verbonden.

Zondag waren we in st. Kitts, een nietszeggend eilandje hier in de carribean. Ik had me eigenlijk ingeschreven voor een snorkel tour maar omdat ik dat die dag ervoor al had gedaan heb ik gevraagd of er ergens anders nog plek was. Ik mocht mee op safari tour, helaas viel dit erg tegen. In drie uur hadden we een rondje om het eiland gereden in een half open bus en was ons exact verteld welke bomen en planten het eiland rijk was. De tour was al om 12.00 af maar gezien het eilandje verder niets te bieden had heb ik me verder vermaakt op het schip.

Op zondag gaat het hele engine team altijd met zn alle boven eerst wat drinken en daarna gezellig samen eten. Dus zo gezegd zo gedaan.

Maandag, waren we bij Antigua, en net zo'n nietzeggend eiland met weinig te beleven als St. Kitts. Ik ging met Martine kijken voor een bar met gratis internet. Toen alle berichten binnen stroomden viel mn oog op een email van mn scriptie begleider, IK HEB EEN 6 VOOR MN SCRIPTIE! Wat betekend dat ik nu alle onderdelen van mijn opleiding heb gehaald en mn diploma kan aanvragen. Ik was echt zoooo blij. Dat hebben we smiddags meteen uitgebreid gevierd met cocktails in diezelfde bar, met Robine, Inge & Stefan (hij is een Nederlandse 3e engineer)

Gister waren we op St. Thomas, vanaf het schip leek het weer een nietszeggend eiland. Daarmee bedoel ik eigenlijk dat er een pier is waaraan het schip ligt, vervolgens is er een soort minidorp van 40 meter lang met allemaal winkeltjes speciaal voor passagiers, hier kunnen vaak geen lokale mensen komen, en als je dat gedeelte uitloopt sta je tussen de huizen en is er verder geen gezellig dorpje waar je kunt lopen of iets kunt drinken. Maar Darryl belde smorgens dat hij lange lunch had, dan heeft hij pauze van 12 tot 2 in plaats van tot 1 uur. We gingn met Inge en Robine van boord, en als je dan dus een taxi neemt kom je op de mooiste plaatsen. Ik ben een taxi nemen helemaal niet gewend terwijl het hier juist heel gebruikelijk is. We werden afgezet bij een hotel aan Emerald beach, en wauw, wat was dat fantastisch. Iets wat je normaal alleen op televisie zag, lag nu recht voor me. Helaas had geen van ons badkleding mee omdat we niet de intentie hadden naar een strand te gaan, en alleen even gauw iets te eten. Gelukkig komen we daar volgende cruise terug en dan neem ik zeeeeeeker wel mijn bikini mee.

Vandaag hadden we een zeedag, vanmorgen om 7 uur heb ik me met Inge en Martine uitgesloofd in de fitness. Later zijn we met Martine mee geweest naar een samenkomen van dames die breien en haken. Inge & Martine hadden al gezegd dat ik een hobby moest vinden om deze 7 weken door te komen, en misschien heb ik die vandaag wel gevonden. Martine en een andere vrouw waren een sjaal aan het maken, het zag er zo leuk uit dat ik helemaal enthousiast was, en ik van die vrouw twee oude haaknaalden heb gekregen die ze toch niet meer gebruikt, nu moet ik in Fort Lauderdale maar wol kopen gok ik. Ik hoop wel dat mn enthousiasme niet snel over is, maar ook dat ik het niet mee naar huis neem want daar heb ik al genoeg te doen.

Vanavond is de goodbye party van Jimmelyn, een filipijns meisje, 3e engineer met wie Darryl op wacht zit. Ze gaat naar huis komende turn around port. Darryl heeft gezegd dat hij frikadellen en kroketten heeft besteld, dus ik ben benieuwd. Doordat er ook een 4e engineer naar huis gaat kunnen Darryl en ik verhuizen naar een grotere hut, dat zal wel een hele opluchting zijn. Nu hebben we namelijk een deel van het bureau boven het bed en überhaupt weinig opbergruimte en oppervlakte.

Morgennnnnn, zijn we op Half Moon Cay, een privé eiland van Holland America in de Bahamas. En als het goed is ga ik daar paardrijden, en zwemmen met de paarden. Ik kijk er weer echt onzettend naar uit!

Vrijdag zijn we ine Fort Lauderdale en dan zal voor 8 uur onze spullen moeten verhuizen naar de andere hut, en daarna ga ik met Martine aan wal om eens flink te shoppen, zoals gezegd is mijn credit card niet meer geblokkeerd dus daar ga ik gebruik van maken!

Nou schatjes, tot de volgende update xxxxx

P.s. De foto's volgen later als ik weer gratis wifi heb

• 16 April 2015 - 06:43

Erik:

heerlijk schat wat een belevenissen ,En als klap op de vuurpijl een 6 voor je scriptie.
    NU kun je echt spreken van een welverdiende vakantie,.
    pffft,,,,, ontspan ,relax en enjoy.,, dikke zoen van hier (gewoon werk)

• 16 April 2015 - 07:13

Roosje:

Wat lekker Eline en wat leuk dat je al je ervaringen deelt! Het lijkt net of ik er ook bij ben! Zorg dat je veel plezier Hebt met de paarden en dat je lekker wat wol koopt! En geniet van al die cocktails die je thuis niet krijgt! Ik moet gaan want zoals pap al zei: gewone schooldag hè...
    Doei moppie veel plezier ik hou van jee

• 20 April 2015 - 23:13

Henriëtte:

Hai Eline !

Wat leuk om je reisverhalen te lezen. Echt leuk om te lezen wat je allemaal beleeft.
    Je hebt het verdiend want ik hoorde dat je je opleiding hebt behaald ! Gefeliciteerd !!!!!!
    Groetjes aan Darryl, veel plezier nog en geniet er lekker van !

xxxxx
    Bob, Bas en Andrea, Tom en mij